sunnuntai 5. marraskuuta 2006

Vauvan nimikkopikkuleivät

Tässä kuva vauvan nimikkopikkuleivistä, joita olen leiponut kaikkiin ristiäisiin lähisuvussa. Kirjaimet tietenkin täytyy saada selville ennen kastejuhlaa, mutta muilta pikkuleivät pysyy visusti piilossa kahvitteluun asti. Todella hyvän makuisia pikkuleipiä, joissa pohjana ja kantena on tavallinen vaalea pikkuleipätaikina, välissä kinuskia ja päälle tomusokerikuorrutus. Nimet on pritsattu suklaalla.

Aikaisemmat kommentit:
MAMMELI KIRJOITTI 31.12.2006 - 15:37
Nämä ovat hauskoja pipareita!!! Olisiko sinulla ohjetta tuohon kinuskiin ja sitten niihin "tavallisiin" pikkuleipiin, vai sopisiko siihen vaikka muropikkuleipäohje??
MERJA KIRJOITTI 31.12.2006 - 16:34
Joo pohjaksi käy kaulattava muropikkuleipäohje! Ja kinuskia voi keittää seuraavalla ohjeella:

1½ dl Kermaa
3/4 dl Sokeria
3/4 dl Fariinisokeria
2 tl Voita
1 tl Vanilliinisokeria

Keitä kermaa ja sokereita hiljalleen noin 10 min. Ota liedeltä, lisää voi ja vanilliinisokeri. Jäähdytä.
TARU KIRJOITTI 15.01.2007 - 11:27
Kysyisin että miten levität kinuskin saati suklaan keksin päälle? Veitsellä? Ja välillä kovetat jääkaapissa?
TARU KIRJOITTI 15.01.2007 - 11:29
Ai anteeksi, luin väärin :-) Kiireessä luin että keksin päälle kinuskia ja valkoista suklaata :-) Miten levitit kinuskin vai pursotit?
MERJA KIRJOITTI 15.01.2007 - 19:10
Taru: Ihan olen veitsellä molemmat levittäny, sekä täytteen että päälle tulevan kuorrutuksen. Kinuski kannattaa jäähdyttää ensin hyvin ennenkuin täyttää pikkuleivät. Ja päälykuorrutuksesta tee sellaista joka ei ihan kättelyssä jämähdä. Ja voi laittaa kylmäänkin kovettumaan tai sitten huoneenlämpöön. Kylmässä tietenkin kovettuu nopeemmin :0)
MINNA KIRJOITTI 17.04.2007 - 09:54
voisitko kertoa minulle koko ohjeen ihan alusta alkaen? olen todella kiinnostunut noista! näyttävät todella ihanilta! :)
MERJA KIRJOITTI 17.04.2007 - 10:01
Minna: Laitan sen tähän kokonaisuudessaan, vaikka nämä reseptit löytyykin tuolta kommentista :0)

Pohja ohje:
200 g rasvaa
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl van.sokeria
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna. Lisää jauhot joissa leivinjauhe ja van. sokeri. Anna taikinan olla kylmässä 1h. Paista 200 asteessa, noin 5-7 min.

Ja kinuskia voi keittää seuraavalla ohjeella (kinuski tulee pikkuleipien väliin):

1½ dl Kermaa
3/4 dl Sokeria
3/4 dl Fariinisokeria
2 tl Voita
1 tl Vanilliinisokeria

Keitä kermaa ja sokereita hiljalleen noin 10 min. Ota liedeltä, lisää voi ja vanilliinisokeri. Jäähdytä.

Kuorrutus:
Sekoita valkuaisesta ja tomusokerista seos, joka ei ole liian lirua, eikä liian vahvaa. Veitsen avulla kuorruta täytetyt pikkuleivät ja anna kuorrutteen kovettua.
Sulata suklaata ja tee leivinpaperista tai vahvasta pussista pursotuspussi ja pritsaa vauvan nimikirjaimet kuorrutteen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja