Kondiittorin näyttötyössä kahden päivän aikana piti valmistaa erilaisia täytekakkuja, pikkuleipiä, kuivakakkuja, viinereitä, pullakranssi, suolaisia, sokerityö.. Minun tekemiäni tuotoksia kuvassa näkyy vasemmalla.. mm. vaaleanpunainen hyytelökakku suklaareunuksineen, joka nousee kakun päälle..
Vuonna 2001 osallistuin luokkatoverini kanssa Kondiittoreiden SM-taitaja kisoihin. Kilpailut pidettiin lahdessa. Työn aiheena oli hiihdon maailmanmestaruuskisat vuonna 2001. Raaka-aineena sai käyttää sokeria ja suklaata. Yllä oleva kuva on valmiista työstämme. Harmikseni viimeistelyt jäivät osaltani puutteelliseksi käsien tärinän vuoksi, koska kilpailin kovassa kuumeessa enkä meinannut edes pystyssä pysyä. Neljäs sija tuli. Tämä oli kyllä mahtava kokemus. Saimme tehdä työtä hallissa 16 tuntia. Ihmiset kiersivät ja saivat katsella meidän työskentelyä. Meitä haastateltiin "Kotimaan katsaus"- ohjelmaan ja pariin lehteen. Palkinnoksi saimme mm.kondiittorin käsikirjan, kattiloita, kondiittorin lämpömittarin.
Tässä kuusen ja hiihtäjien osia valmiina kokoamista varten..
Tässä leipurin leipänäytetyön tulos. Erilaisia ruokaleipiä piti valmistaa muistaakseni 8 tunnin kuluessa.
Aikaisemmat kommentit:
ULLA KIRJOITTI 05.11.2006 - 09:04
Onpa hienoja! Siis onko sulla kondiittorin ammattitutkinto vai leipuri-kondiittorin perustutkinto? Mulla on tuo jälkimmäinen. Meillä kesti näyttökoe 3 pv 8h kerrallaan, piti valmistaa kaikkea mahdollista laidasta laitaan.
Luin muuten jostain, että parhaimmilla kondiittoreilla kädet tärisee :)
Voi kun haluaisin lisäoppia joskus...vuoden päästä täällä saattaa alkaa kondiittorin ammattittitutkinttoon valmentava koulutus ja arvaa kuka siellä on ensimmäisten joukossa ilmoittautumassa :O?
Luin muuten jostain, että parhaimmilla kondiittoreilla kädet tärisee :)
Voi kun haluaisin lisäoppia joskus...vuoden päästä täällä saattaa alkaa kondiittorin ammattittitutkinttoon valmentava koulutus ja arvaa kuka siellä on ensimmäisten joukossa ilmoittautumassa :O?
MERJA KIRJOITTI 05.11.2006 - 12:42
Kiitos kiitos :) Minä kävin vuoden kestävän (yo-pohjaisen vaikka en oo yo) Leipuriteknologian perustutkinnon ja sen jälkeen erikoistuin kondiittoriksi eli kävin Kondiittorin perustutkinnon. Ahaa mä en ookkaa kuullu tuollaista teoriaa käsien tärinästä.. heh.. Tosin mulla ainakin tärisi liikaa siellä kilpailussa ja voimat oli niin vähissä että ihme että sai aikaa edes tuon jäljen. Sinä oot tosi taitava käsistäs ja idearikas. Ehdottomasti vaan ammattitutkintoa suorittamaan kun intoa piisaa. Kiva saada ideoita sinun blogista kakkuihin :0)
KAURISLAPSI KIRJOITTI 16.11.2006 - 08:41
Voi vitsi mitä taidonnäytteitä. Eikö olis mitään iltakurssia kondiittoriksi...toisaalta kiehtoisi tämäkin ala.
SUSKI KIRJOITTI 21.04.2007 - 22:33
Miten pystyy pursottamaan kermavaahtoa noin kauniisti? :) Onko täällä jonkin täytekakun reseptiä?:) Todella upeita kaikki täällä olevat leivonnaiset!!
INSANITY KIRJOITTI 22.07.2007 - 16:17
vau.. kondiittorin työ mahtaa olla antoisaa ja mukavaa. :) *toivottavasti minäkin olisin kondiittori vielä joskus*
Upeita kakkuja ja koristeita osaat tehdä.
Linkitin blogisi.
Antoisaa kakkukesää!
Upeita kakkuja ja koristeita osaat tehdä.
Linkitin blogisi.
Antoisaa kakkukesää!
JANITA KIRJOITTI 09.08.2007 - 12:03
Vau!! Missäpäin maailmaa oot opiskellu?
Lisäätkö mut tuohon sun listaan? Minä lisään sitten sut, kunhan vihdoin ja viimein osaisin sen tehdä =)
Lisäätkö mut tuohon sun listaan? Minä lisään sitten sut, kunhan vihdoin ja viimein osaisin sen tehdä =)
MERJA KIRJOITTI 09.08.2007 - 16:32
Kiitos :)
Janita: Vautsi mitä kakkuja oli sinun sivuillasi! :0D Olen käynyt tuolla Jyväskylässä kouluni. Missäs itse?
Janita: Vautsi mitä kakkuja oli sinun sivuillasi! :0D Olen käynyt tuolla Jyväskylässä kouluni. Missäs itse?
JANITA KIRJOITTI 09.08.2007 - 17:10
Oulussa ja opiskelen edelleen =) Muutama opintoviikko jäljellä...
MERJA KIRJOITTI 09.08.2007 - 17:34
Janita: Hienoa!! Sinulla on siis kohta valmistuminen edessä! Onnea! Sulla on loistava kondiittoriura kun se on jo noin mahtava nyt!! :0D
JANITA KIRJOITTI 09.08.2007 - 18:55
Kiitos, kiitos =) Sun työt on kyllä aivan mahtavia!! Varsinki nuo marsipaanijutut, mulla ei kyllä hermot riitä niihin =)
YWIA KIRJOITTI 10.01.2008 - 01:09
Upean näköisiä. :) Olen nyt elämäni siinä pisteessä, että mietin tulevaisuuden ammattiani. Pitäisi suunnata jonnekin opiskelemaan, ja kondiittorin ammatti on yksi vaihtoehdoista. Osaatko kertoa mitään tärkeitä ja kivoja asioita opiskeluajoistasi?
MERJA KIRJOITTI 10.01.2008 - 13:53
Ywia: Kiitos :) Ehdottomasti jos ala kiinnostaa kannattaa hakea kouluun. Koulussa opitaan kaikki perusasiat hyvin ja siitä onkin sitten hyvä pohja lähteä erikoistumaan.
LESSU KIRJOITTI 11.08.2009 - 21:02
vau :)) jännittää suunnattomasti ku pääsin tänään opiskeleen leipuri-kondiittoriksi :) sul on ihanii herkkui :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja