lauantai 30. joulukuuta 2006

Baci de Giulietta "Neidon suudelma"


Kokeilin uutta pikkuleipä reseptiä tänään ja hyvä ohje olikin. Helppo tehdä ja hyviä.

Neidon suudelmat  n.45 kpl

150 g Rasvaa
1 1/4 dl Sokeria
1 kananmuna
100 g Mantelijauhetta
3 dl Vehnäjauhoja
1 tl Vanilliinisokeria
50 g Tummaa suklaata
1 rkl Rasvaa

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon muna ja lisää mantelijauhe, vehnäjauho ja vanillliinisokeri. Pyöritä taikina palloksi, kelmuta ja anna levätä jääkaapissa ainakin tunnin ajan.

Tee taikinasta pötkö, hieman jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa pötkö samankokoisiksi paloiksi ja pyöritä niistä palloja. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille noin parin sentin päähän toisistaan. Paista palloja noin 10 min, 175 asteisessa uunissa.

Sulata suklaa ja lisää siihen sulatettu rasva. Sekoita hyvin. Seoksen hieman jäähdyttyä voit laittaa sen pieneen pussiin. Tee pieni reikä pussiin ja pursota toiselle puoliskolle täytettä. Paina toinen puolisko päälle, siten että täytettä tulee hieman näkyviin. Anna pikkuleipien jähmettyä.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
HEIDI KIRJOITTI 31.12.2006 - 10:36
Onpa herkullisen näköisiä pikkuleipiä. Sun kuvat on muuten aivan ihania!!
ANJA KIRJOITTI 01.01.2007 - 09:27
Mun on pitänyt kokeilla näitä, mutta aina on pakastin niin täynnä kaikkia edellisiä leipomuksia, ettei ole vielä ehtinyt. Ihanan näköisiä!
UNEKSIJA KIRJOITTI 01.01.2007 - 20:02
Olisiko pakkanen näille herkuille paras säilytyspaikka, jos näitä tekisi joskus vaikka vierasvaraksi? Vai mitä mieltä olet näiden oikeasta säilytyksestä?
MERJA KIRJOITTI 01.01.2007 - 21:00
Varmasti voi pakastaa. Mä tein pienen satsin ja mulla ne oli huoneenlämmössä. Seuraavana päivänä olivat parempia kuin vastaleivottuna. Itse tykkään "jäisistä" pikkuleivistä, juuri pakkasesta otetuista..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja