Ystäväni tulee huomenna meille viettämään joka jouluista "pikkujoulua". Päätin tehdä meille suklaahyydykekakun, joka on aivan mahtavan makuista! Tätä on tullut tehtyä monta kertaa. Nyt kokeilin ensimmäistä kertaa, sitten koulun jälkeen, suklaareunusta. Ihan hyvin onnistui.. Paitsi että minulla oli tarkoitus nostaa sen loppupää kakun päälle kiertymään, mutta se ei onnistunut ja oli tyydyttävä laittamaan se ainoastaan reunoille. Pritsaus taidotkin oli ihan hakusessa. Tein kakun ohjeen mukaan, 1½ kertaisena. Suklaa reunuksen saat tehtyä, leikkaamalla leivinpaperista vuoan kokoisen suikaleen. Tee pritsauspussi ja täytä se suklaasulalla. Vetele ensin toiseen suuntaan viivoja ja sitten toiseen. Nosta nauha, että reunoista tulee siistit. Käytä nauhaa pakkasessa ja painele sievästi kakun reunoille. Sen jälkeen voit vielä laittaa kakun pakkaseen hetkeksi ja sitten poista varovasti leivinpaperi. Helppoa :)
Suklaa-juustokakku
Pohja:
75 g Rasvaa sulatettuna
9 Murskattua Digestive-keksiä
3/4 dl Fariini tai tummaa sokeria
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja taputtele irtovuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.
Täyte:
400 g Maustamatonta tuorejuustoa
2 Keltuaista
3 rkl Sokeria
2-3 rkl Kahvia
170 g Sulatettua suklaata
2 Liivatelehteä, liotettuna
2 dl Vaahdotettua kermaa
Sekoita juusto, keltuaiset, sokeri ja kahvi keskenään. Lisää sulatettu suklaa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 min. Purista ylimääräinen vesi pois ja liota 1 rkl kiehuvaan veteen. Lisää seos juustomassaan. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Marmoripinnan saat kun sekoitat kerman huolimattomasti juusto-suklaamassaan. Laita täyte pohjan päälle ja hyydytä pakkasessa.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
SANDY KIRJOITTI 05.12.2006 - 06:45
Voi jestas näitä sinun herkkujasi! Ovat niin upeita ja herkullisen näköisiä, että meinaa itku päästä joka kerta täällä käydessä. :)
SYSTERI KIRJOITTI 05.12.2006 - 16:04
Vau! Onpa mahtavan näköinen kakku ja maku varmasti suussa sulava.... mukava, kun olet innostunut kokeilemaan noita hienouksia ;-) tässä voikin alkaa kuvien perusteella suunnittelemaan kakkutilauksia. Ja pidetäänpä mekin omat pikkujoulut ennen joulua, tarjoilut varmaan voin katsoa täältä netistä edellisenä päivänä, eikö niin ;-D
KAURISLAPSI KIRJOITTI 05.12.2006 - 18:37
Hienon näköinen kakku! Ja reunus!
Siis miten sen reunan saa siististi? Ensin pursotetaan ja sitten nostetaan pois alustalta (ylimääräiset jää alustaan?). Ja kauanko pidit pakkasessa ennen reunalle laittoa? Voiko sen antaa huoneenlämmössä jähmettyä?
Siis miten sen reunan saa siististi? Ensin pursotetaan ja sitten nostetaan pois alustalta (ylimääräiset jää alustaan?). Ja kauanko pidit pakkasessa ennen reunalle laittoa? Voiko sen antaa huoneenlämmössä jähmettyä?
MERJA KIRJOITTI 05.12.2006 - 19:07
Sandy: Elä nyt ihan itkemään kuitenkaan ala ;0) Kiva että kakut miellyttää. Niistä on kiva saada kommentteja, innostuu ;0)
Systeri: Toivottavasti tuo oli vitsi, että edellisenä päivänä ilmoitat mitä kakkua huomenna ;0) Pidetään vaan pikkujoulut, jos aikataulut sopii!! Tämä blogi on kyllä innostanu hirveesti. Mukava saada esille luomuksia jonnekkin.
Lintu: Kiitos :0)
Kaurislapsi: Kyllä vain oikein ymmärsit, että nostetaan pois alustalta ja siirretään toiseen kohtaan, että reunoista tulee suorat. Oliskohan mulla ollut noin 5-10 min pakkasessa. Meillä oli niin lämmin täällä sisällä eilen, kun on uunia lämmitetty, että suklaa ei oikeen jähmettynyt. Se alkoi pehmenemään jos siinä vaiheessa kun painelin sitä reunaan sievästi (käsien lämpökin sen aiheutti). Ja siksi vein koko kakun pakkaseen ennenkuin poistin leivinpaperin. Niin ja koulussa me käytettiin sellaista kalvon tapaista (en jaksa enää muistaa mitä se oli oikealta nimeltään) muovia. Se oli siis paksumpaa kuin leivinpaperi ja sillä oli helpompi tehdä tuo reunus. Leivinpaperilla en saanut sitä laitettua ylös kierteelle. Sitten myös kun pritsaa tuota suklaata, niin kannattaa tehdä suht paksua viivoista, muuten reunuksesta tulee liian ohut, eikä se onnistu. Kakku oli ihanaa... Nam..
Systeri: Toivottavasti tuo oli vitsi, että edellisenä päivänä ilmoitat mitä kakkua huomenna ;0) Pidetään vaan pikkujoulut, jos aikataulut sopii!! Tämä blogi on kyllä innostanu hirveesti. Mukava saada esille luomuksia jonnekkin.
Lintu: Kiitos :0)
Kaurislapsi: Kyllä vain oikein ymmärsit, että nostetaan pois alustalta ja siirretään toiseen kohtaan, että reunoista tulee suorat. Oliskohan mulla ollut noin 5-10 min pakkasessa. Meillä oli niin lämmin täällä sisällä eilen, kun on uunia lämmitetty, että suklaa ei oikeen jähmettynyt. Se alkoi pehmenemään jos siinä vaiheessa kun painelin sitä reunaan sievästi (käsien lämpökin sen aiheutti). Ja siksi vein koko kakun pakkaseen ennenkuin poistin leivinpaperin. Niin ja koulussa me käytettiin sellaista kalvon tapaista (en jaksa enää muistaa mitä se oli oikealta nimeltään) muovia. Se oli siis paksumpaa kuin leivinpaperi ja sillä oli helpompi tehdä tuo reunus. Leivinpaperilla en saanut sitä laitettua ylös kierteelle. Sitten myös kun pritsaa tuota suklaata, niin kannattaa tehdä suht paksua viivoista, muuten reunuksesta tulee liian ohut, eikä se onnistu. Kakku oli ihanaa... Nam..
MARIE KIRJOITTI 05.12.2006 - 21:14
SIIIS WAU! Ihana toi reunus ja noi suklaapursotukset on upeita!!!
KAURISLAPSI KIRJOITTI 06.12.2006 - 21:47
Kiitos tarkentavista tiedoista... Nyt vaan kun ehtisi kokeilemaan tätäkin.
Käyköhän tavalliset piirtoheitinkalvot?
Ullalla oli linkki sen koulun videonpätkiin ja siellä ne rullas noita suklaita kalvolla. Mietin vaan, että eikö se katkea jos se jäätyy ensin pakkasessa?
Käyköhän tavalliset piirtoheitinkalvot?
Ullalla oli linkki sen koulun videonpätkiin ja siellä ne rullas noita suklaita kalvolla. Mietin vaan, että eikö se katkea jos se jäätyy ensin pakkasessa?
MERJA KIRJOITTI 06.12.2006 - 21:55
Kaurislapsi: Kyllä varmasti käy piirtoheitinkalvot, mutta ne pitäis sitten jotenkin liittää yhteen, että sais pitkän. Se oli tosiaan jotain kalvoo koulussa.. voi että ku ei muista enää mitä.. Voi sen jäähdyttää myös jääkaapissa. Mulla oli hirvee kiire, niin vein pakkaseen. Ei murentunu kun sievästi laitoin. Ja eihän se siellä kovin kauan ollut. Testaile, vaikka ensin ilman kakkua miten se käyttäytyy :0)
MERJA KIRJOITTI 06.12.2006 - 22:00
Niin ja sit jos liittää yhteen ne kalvot niin luulen että reunus katkeaa siinä vaiheessa liitos kohdista, kun kiertää sitä kakun ympärille.. Leivinpaperiakin voi kyllä laittaa kaksinkertaiseksi.. :)
MIRKKU KIRJOITTI 16.02.2007 - 10:00
Kokeilin piirtoheitinkalvoja liittämällä tuota hyydykekakun reunaa ja meni tosi siististi ja helposti! ;) Laitoin saumakohdan "nurjan puolen" ilmastointiteipin pätkällä kiinni nii ainaki pysy. Tuotahan voi käyttää uudestaan ja uudestaan. En oo sitten koulun jälkeen minäkään tuota suklaareunusta kokeillu mutta helppo oli. P.s käyn ihailemassa näitä herkkuja päivittäin,tähän asti on kuolaaminen riittäny mut nyt en voi vastustaa enää vaan roudaan selkä vääränä kaupasta kermaa,suklaata ym. et saan toteuttaa itteeni.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja