keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Valkosuklaapullat


Pitkästä pitkästä aikaan ehdin leipoa pullaa pakkaseen. Näistä tulikin tosi hyviä. Pullat laitoin amerikanmuffinssi vuokiin. Niistä tuli oikein pehmeitä ja meheviä sisältä. Parhaimmillaan nämä on hyvin jäähtyneenä, oikeastaan vasta seuraavana päivänä.

Valkosuklaapullat

Taikina:

5 dl Vettä
1 ½ dl Sokeria
1 pala (50g) Hiivaa
1 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
13-14 dl Vehnäjauhoja
100 g Pehmeää rasvaa

Täyte:

200 g Maustamatonta tuorejuustoa
200 g Valkosuklaata sulatettuna

Liota lämpimään veteen hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää osa vehnäjauhoista sekä rasva. Lisää loput jauhoista ja vaivaa hyvin. Anna kohota. Tällä välin sekoita täytteen aineet hyvin keskenään. Riivaa kahdeksi palloiksi ja anna levätä hetki. Kaulitse taikinapallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä täytettä levylle ja kääri se rullalle. Anna levätä hetki. Leikkaa paloiksi ja aseta palat amerikanmuffinssivuokiin. Anna kohota hyvin. Voitele kananmunalla. Paista 200 asteessa noin 10-15 min. Jäähdytä hyvin. Sulata valkosuklaata ja laita se pussiin. Leikkaa pussin päähän pieni reikä ja pursota pullien päälle valkosuklaaraitoja. Ripottele päälle hiukan raesokeria.

Hyvin kohonnut pullataikina :)

Aikaisemmat kommentit:
KRISSE KIRJOITTI 24.02.2010 - 12:10
Namskis, kuullostaapa herkullisilta! Näitä pullia on kyllä kokeiltava.
ESSULIINI KIRJOITTI 24.02.2010 - 12:55
Oiij, kuulostaa LIIAN hyvältä!! :D Kokeiluun menee taatusti! Onko muuten tuo koneesi assistent? Näyttäisi samalta kuin omani :)
MERJA KIRJOITTI 24.02.2010 - 13:28
Essuliini: Joo on assistent. Hyvä kone :) Ja kokeilkaa ihmessä tuote täytettä. Tuli hyviä!
MIMMI M KIRJOITTI 24.02.2010 - 14:35
Ihanalta näyttäviä pullia....meillä tykätään kaikensortin nisuista, joten uudet vinkit tulevat tarpeeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja