lauantai 25. kesäkuuta 2011

Raparperi-valkosuklaa hyydykekakku


Valmistin eilen juhannuskakuksi ystäväni luokse tällaisen ihanan raparperi-valkosuklaakakun. Vinkin tähän kakkuun sain toiselta ystävältäni. Reseptin hän oli löytänyt Sitruunamarenki-blogista. Aivan ihanan raikkaan makuista <3 

Raparperi-valkosuklaa hyydykekakku

Pohja:

200 g suklaapisara tms keksejä
75 g sulatettua rasvaa

Murskaa keksit muruiksi. Laita keksit vahvaan pussiin ja murskaa ne kaulimen avulla. Sulata rasva ja sekoita ainekset keskenään. Aseta tarjoiluastian päälle irtopohjavuoan reunat. Leikkaa reunojen sisäpinnalle leivinpaperista suikale. Tarvittaessa kiinnitä se pienellä teipin palasella saumakohdasta. Kuitenkin niin, että saat teipin pois reunaa irroittaessa. Painele keksimassa pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:
2,5 dl (1prk) flora vanillaa
200 g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
4-5 vartta raparperia
3-4 dl vettä
2 dl sokeria
130 g (1 levy) valkosuklaata
5 liivatelehteä

Kuori ja paloittele raparperit. Laita palat veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen. Älä heitä kumpaakaan pois. Jäähdytä molemmat hyvin, ennen täytemassaan laittamista.

Liota 5 liivatelehteä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa (ei saa olla kuumaa) ja jäähdytetty raparperi. Kiehauta 2-3 rkl raparperilientä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sulata ne kuumaan nesteeseen. Sekoita liivateseosta hetki. Lisää täytemassaan ohuena nauhana, kokoajan massaa sekoittaen. Kaada täytemassa keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin/pakastimeen hyytymään.

Kiille:

4 dl raparperin keitinlientä
4 liivatelehteä
(tippa vihreää elintarvikeväriä)

 Kun täyte on hyytynyt, laita 4 liivatetta likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna 2-3 rkl raparperin keitinlientä, purista liivatelehdistä ylimäärinen neste pois ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon, sekoita hyvin. Halutessasi värjää kiillettä pienellä tipalla vihreää elintarvikeväriä. Itse käytin oliivinvihreää pastaväriä. Kuvassa näyttää hiukan kellertävältä. Mikäli raparperinestettä on vähemmän kuin ohjeessa, laita 1 dl nestettä kohden 1 liivatelehti. Kaada seos hyytyneen tortun päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Irroita ennen tarjoilua vuoan reunat pois. Koristele ennen tarjoilua esim. tuoreilla mansikoilla ja mansikanlehdillä.  

VINKKI: Nyt on paras aika pakastaa tulevaa talvea varten mansikan, vadelman, viinimarjan lehtiä. Ohjeet tähän löydät tästä linkistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja