tiistai 21. marraskuuta 2006

Dajm


Tänään meidän tuvassa tuoksui tuore Dajm. Nappasin ohjeen Maria Öhrnin kirjasta Iki-ihanat Karamellit. Tuli tosi hyviä. Ja nämä on helppo tehdä. Tässäpä ohje:

Dajm-suklaa

50 g Voita
1½ dl Sokeria
½ dl Vaaleaa siirappia
200 g maitosuklaata kuorruttamiseen

Sekoita voi, sokeri ja siirappi paksupohjaisessa kattilassa. Sulata ainekset miedolla lämmöllä keskenään ja kiehauta sen jälkeen. Sekoita silloin tällöin ja keitä seosta edelleen, kunnes sokerilämpömittari näyttää 142 astetta (tämä luku on heikko karamelliaste). Kaada seos leivinpaperille pellille jäähtymään. Leikkaa levy paloiksi ennen kuin se jähmettyy kokonaan, ja anna palojen sen jälkeen kovettua. Sulata suklaa ja kasta karamellit suklaaseen, valuta ylimääräinen suklaa pois ja jäähdytä. Säilytä Dajm palat viileässä.


Tähän vielä nappasin kuvan omasta sokerilämpömittarista. Ei muuta ku Dajmia keittelemään ja herkuttelemaan.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
REINE KIRJOITTI 22.11.2006 - 11:25
Onnistuuko tuo ilman sokerilämpömittaria. Dajm on niin sietämättömän ihanaa että on ihan pakko testata ohje
SYSTERI KIRJOITTI 22.11.2006 - 11:36
Hyvältä näyttää, nam :-) Karkit esim. kauniissa lasipurkissa voisi olla kiva joululahja kavereille. Erilaisia joulukarkkejahan olet tehnyt monena vuonna. Onko niistä kuvia olemassa? Jos innostut tekemään taas, niin laita parhaat tänne esille. Jospa minäkin saisin jotain tänä jouluna värkättyä sun ohjeillasi.
MERJA KIRJOITTI 22.11.2006 - 11:50
Reine: Kyllä se onnistuu. Oliskohan mennyt n. 5 min kun hiljalleen kiehui tuohon 142 asteeseen. Voit kokeilla sillai, että tipautat pienen tipan kylmään vesilasiin ja jos se kohmettuu heti niin se on valmista. Varo kuitenkin että et keitä liikaa ja että ei pala pohjaan. Paksupohjainen kattila täytyy olla. Kokeile, ohje on pieni, että jos menee "pilalle" niin voi kokeilla uudestaan :0) Jos seosta keittää taas liian vähän aikaa niin se ei kohmetu..
Systeri: Uskalsithan kommentoida! Hyvähyvä! Niin olis, nehän vois kääriä vaikka paperiin :0) Ei ole aikaisemmista kuvia kyllä olemassa.. Ja kyllä tässä vielä värkätään jouluksi jotain kun ehditään ;0)
KAURISLAPSI KIRJOITTI 22.11.2006 - 19:47
Käyköhän ihan laserlämpömittari? Mulla on semmonen pistoolimallinen. Noi on kyllä hyviä (varmaan).
Käsitteletkö kuvien reunat muuten photoshopilla tms? Kumpa itsekin ehtisi/jaksaisi.
ULLA KIRJOITTI 22.11.2006 - 21:39
Pitäisköhän tehdä viikonlopuksi, varmaan hyviä!
MERJA KIRJOITTI 23.11.2006 - 09:45
Kaurislapsi: Mulla ei oo kyllä mitään kokemusta laserlämpömittarista, mutta kokeile ihmeessä!! Ja kerro miten kävi! :0) Mulla on netistä haettu, ilmainen, GIMP kuvankäsittelyohjelma. Se on tosi hyvä! Varmaan paras ilmaisista. Se on suomenkielinen ja siihen saa ohjeita netistä.
Ulla: Tee ihmeessä! Jäljittelee aika paljon oikeaa Dajmia, mutta mietin että siihen vois kyllä kokeilla lisätä jotain mantelirouhetta tms.. mutta tää perusohjekin on hyvä :0)
MALICE KIRJOITTI 13.12.2006 - 18:14
Maistuuko tämä ihan oikealta dajmilta?
Tein tänään dajmia hieman eri ohjeella, mutta taisi mennä pieleen.Onko tämän ohjeen seos kiinteää vai enemmänkin vetellä, ennenkuin kovettuu?
MALICE KIRJOITTI 13.12.2006 - 18:27
Hitsi!Kaapit pengottuani löysin vain tummaa siirappia, kelpaako?
MERJA KIRJOITTI 13.12.2006 - 22:34
Kyllä se jäljittelee Dajmia.. Ehkä jollain on vielä sellainen ohje joka jäljittelis enemmän. Minusta todella hyvää oli. Tummaan siirappiin olen kans tehny näitä ja hyvin sopii! :)
NIPSUH KIRJOITTI 19.12.2006 - 18:59
Kysäisin vain, että mistäs olet tuon sokerilämpömittarin hankkinut? Itselleni sellaisen haluaisin, mutta en tiedä mistä ostaa. :)
MERJA KIRJOITTI 19.12.2006 - 19:04
Sain sen palkinnoksi SM-kisoista. En kyllä osaa sanoa äkkiseltään mistä sellaisen voisi ostaa..
LAURA KIRJOITTI 10.05.2007 - 19:13
Meinasin just kysyy samaa, kun oon ettiny vähän vaikka mistä kaupasta, mutta ei löydy ei;( Arvelsin ett on ihan pirun kalliita.. oon käyttäny noita vaan koulussa.. Kun siis opiskelen ekaa vuotta elintarvike puolella ja ens syksynä sit alkaa erikoistuminen leipuri-kondiittoriksi:) Kenties jonain päivänä lähentelen sun tasoa:) Ei vaines, ikinä;D
MERJA KIRJOITTI 10.05.2007 - 22:23
Laura: Kysyppä opettajaltasi pystyykö niitä tilaamaan jostain koulun kautta! Muuten voi olla hankalaa hankkia :)
MIMOSA KIRJOITTI 14.05.2007 - 15:47
Herkullisen näköisiä :) Melkein tekis mieli lähteä hakemaan kaupasta siirappia, kun muut aineet löytyis jo kaapista.
Tuollainen mittari täytyisi kyllä hankkia, minkähintaisia nuo suunnilleen ovat?
MERJA KIRJOITTI 14.05.2007 - 16:29
Mimosa: En kyllä valitettavasti tiedä nuiden hintatasoa.. :0/ Toivottavasti saat jostain sen :0)
MIMOSA KIRJOITTI 14.05.2007 - 18:47
Joop, no ei se mitään :) Täytyy käydä huomenna katselemassa jos löytäisin jostakin.

Oli muuten pakko katsoa kerralla koko blogi läpi, niin ihania juttuja täällä :)
MERJA KIRJOITTI 14.05.2007 - 19:30
Ihana kuulla tuollaista :) Kiitos!
MERJA KIRJOITTI 17.08.2007 - 14:30
Te kaikki jotka olette kysyneet minun kautta mistä voi hankkia sokerimittarin!! Niitä on myynnissä nyt www.confetti.fi nettikaupassa!!
MARIANNE KIRJOITTI 21.11.2007 - 15:40
Tehtiin poikien kanssa näitä, oli kyllä tosi hyviä! Kiitoksia ohjesta, Merja!
VEERA & EVE KIRJOITTI 29.03.2008 - 16:35
meiän dajmeista tuli iha mustia.... ei palanu pohjaan

kiva sitte.........
MAMA KIRJOITTI 24.08.2008 - 14:22
Ihanan näköisiä nameja. Minulla karkkihammasta rupes kolottamaan. Minut voi linkittää. Kiitos.
JETTA NURMINEN KIRJOITTI 30.09.2008 - 17:43
Vähän hyväääääää!!! ;>> NJAMMM:)Mää koklaan=)=)
OONA KIRJOITTI 16.07.2009 - 18:52
Vauh. : ) Äidin kanssa tehdään aina välillä tuota samaa. Ilman suklaata tosin ja mikrossa, mutta pitääpä patistaa äitiliiniä tekemään hieman dajmia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja