perjantai 21. maaliskuuta 2008

Tyrni-valkosuklaa hyytelökakku


Tein tällaisen hyytelökakun pääsiäiseksi. Tuli hyvää :) Kakun voi tehdä pakkaseen vierasvaraksi jo hyvissä ajoin. Aurinkoista pääsiäistä kaikille! Ja muistakaahan te jotka, ette ole vielä osallistuneet arvonta tuossa alempana..

Tyrni-valkosuklaa hyytelökakku

Pohja:

200 g Kaurakeksejä
100 g Sulatettua rasvaa

Murskaa keksit. Lisää joukkoon rasva. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja levitä massa sen päälle. Laita vuoka jääkaappiin. Vuoka johon kakun tein oli halkaisijaltaan 24 cm.

Täyte:

6 Liivatelehteä
400 g Maustamatonta tuorejuustoa
n.70 g Valkosuklaata sulatettuna
2 rkl Kuivattua tyrnirouhetta
1½ dl Sokeria
1 tl Vaniljasokeria
½ + ½ dl Makeuttamatonta tyrnimehua
2,5 dl Kermavaahtoa

Laita liivatelehdet kylmään vedeen 5 min likoamaan. Sekoita tuorejuuston joukkoon sulatettu suklaa, tyrnirouhe, sokerit sekä ½ dl tyrnimehua. Kuumenna ½ dl tyrnimehua. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota lehdet kuumaan mehuun. Jäähdytä hieman ja lisää nauhana kokoajan sekoittaen massaan. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä joko jääkaapissa seuraavaan päivään. Kakun voi myös laittaa pakastimeen, jolloin hyytyminen tapahtuu nopeasti. Huom! Jos käytät jo makeutettua tyrnimehua, ota se huomioon sokerimäärässä.

Päälle:

1 dl Makeuttamatonta tyrnimehua
1 dl Vettä
1½ dl Hyytelösokeria

Kiehauta kattilassa vesi ja mehu. Lisää sokeri ja kiehauta. Anna jäähtyä hieman. Levitä varovasti kakun päälle. Anna hyytyä kylmässä.  Koristeluun voi käyttää esim kermavaahtoa, tyrnimarjoja, valkosuklaata jne. Minä käytin koristeena kuivatettua tyrnirouhetta.
~~
Aikaisemmat kommentit:
EBE KIRJOITTI 21.03.2008 - 20:38
Vaikuttaa ihanan raikkaalta ja pirteältä kakulta. Eikös tyrni ole oikea supermarja vitamiinien puolesta :) Hyvää pääsiäistä ja aurinkoisia kevätpäiviä!
MERJA KIRJOITTI 21.03.2008 - 21:02
Ebe: Joo, tyrnissä on tosi paljon vitamiineja ym. Joku muistaakseni sanoi, että kaksi marjaa vastaa appelsiinin c-vitamiinimäärää.. Näin flunssa kautena ihan hyvä vitamiinipommikakku tämä :) Sopi hyvin tuo pirtsakka päällyshyytelö kakkuun.
KRISSE KIRJOITTI 22.03.2008 - 06:53
Kaunis ja varmasti maukas kakku! Jos tälläisen tekee pakkaseen, pitääkö sulattaa hitaasti ja kauanko kestää sulaa?

Maukasta Pääsiäistä sinullekin, Merja!
JENNY KIRJOITTI 22.03.2008 - 07:29
Onpa maukkaan näköinen ja kuuloinen kakku! Pitää kyllä testata, jos tyrnejä saan käsiini :) Oikein hyvää pääsiäistä sinulle!
MERJA KIRJOITTI 22.03.2008 - 11:21
Krisse: Kakun voi ottaa vaikka illalla sulamaan jääkaappiin, jos tarjoaa seuraavana päivänä. Tai jos tulee kiire niin aluksi voi sulattaa huoneenlämmössä ja laittaa sitten jääkaappiin.
BAULA KIRJOITTI 23.03.2008 - 11:56
Onpas kaunis kakku.. Miten saat tuon reunan noin tasaseksi..? :)
MERJA KIRJOITTI 23.03.2008 - 12:40
Baula: Hyvällä veistellä autoin irti sievästi raapimatta reunavuokaa ja sitten vain vuoka irti. :) Ei sen kummempia konsteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja