sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

Keväiset muffinssit


Vieraille täytyi saada jotain kivaa aikaiseksi ja pyöräytinpä tällaisia kuorrutettuja muffinsseja. Koska on pääsiäinen, taikinaan pääsi mukaan pashaa. Kukat on tehty painamalla muotilla ja keskelle on laitettu pyöreä keskusta erivärisestä massasta. Tässä ohje:

Keväiset muffinssit   n.12 kpl isoja

125 g Rasvaa
1½ dl Sokeria
2 Munaa
100 g Valkoista suklaata, sulana (tai paloina)
1 tl Vaniljasokeria
2 tl Leivinjauhetta
3½ dl Vehnäjauhoja
2 prk (200g) Pashaa

Päälle: tomusokeri-vesikuorrutetta, joka on värjätty elintarvikevärillä ja sokerimassa tai marsipaanikukkia

Vatkaa sokeri ja pehmeä rasva vaahdoksi. Lisää munat. Lisää sulatettu suklaa (tai paloiteltu) ja pasha. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota pieniin paperivuokiin. Paista 175 asteessa noin 15 min. Mikäli pinta ei jää tasaiseksi ja haluat kuorruttaa muffinssit, voit heti uunista oton jälkeen painaa esim isolla lusikalla kevyesti pinnan tasaiseksi. Jäähdytä. Kuorruta ja paina valmistamasi kukat kuorrutteen päälle ennen kuin pinta jähmettyy.

Jos haluat käyttää suklaapashaa, voit valkosuklaan tilalle laittaa tummaa suklaata. Tein myös sellaisen erän muffinsseja ja hyviä olivat :)


Aikaisemmat kommentit:
ESSULIINI KIRJOITTI 23.03.2008 - 17:13
Onpas jälleen hyvänkuuloinen ohje, mihin mä joudun näiden kaikkien kanssa kun mämmimuffinitkin kokeilematta :D En ole koskaan pashaa syönyt, ja en kyllä edes tiennyt että sitä on purkissakin, tätäkin olisi kiva kokeilla! :)
ERIQOU KIRJOITTI 24.03.2008 - 08:18
Ovatpas tosi herttaisen näköisiä. Pasha varmaan antaakin kivan rahkaisan maun. Pitäisi varmaan kokeilla, kun tuota kotitekoista pashaa jäi vähän enemmänkin...
KIRSI KIRJOITTI 24.03.2008 - 08:57
Onpas hauska ohje... kiva idea laittaa pashaa muffinsseihin!!
Täytyy ottaa ohje talteen ja kokeilla ensi pääsiäisenä samoin kuin niitä mämmimuffinsseja... jotenkin tämä pääsiäinen tuntuu menevän siivillä!! =)
MERJA KIRJOITTI 24.03.2008 - 09:10
Näistä tuli ihan hyviä kyllä. Voisi melkein kokeilla myös laittaa pashaa täytetyllalla muffinin sisälle. Makuasia, mutta etenkin tuo suklaapasha on hyvän makuista paljaaltaan.
KATTIMATTI KIRJOITTI 24.03.2008 - 11:25
Sieviä! Itsekin maistoin suklaapashaa tälle vuotta, oli hyvää joskin ne hetskupalat vähän hämmensi seassa, mutta kait ne kuuluu asiaan. Oiva idea, harmi kun pääsiäinen on niin lyhyt ettei kaikkia ihania ohjeita ennätä testaamaan :)
HÖNTTÄ KIRJOITTI 25.03.2008 - 17:40
Ihanan näköisiä! Kuin koruja :)
NYYTI KIRJOITTI 29.03.2008 - 00:03
voi miten kauniita ja suloisia!aivan kuin tuolla rapakon takana,muffinssilandia jenkkilässä:)Siellähän on perustettu ihan cupcake-blogejakin.Tällasia kuorrutettuja muffareita täytyykin koittaa!
NYYTI KIRJOITTI 29.03.2008 - 00:17
voi miten kauniita ja suloisia!aivan kuin tuolla rapakon takana,muffinssilandia jenkkilässä:)Siellähän on perustettu ihan cupcake-blogejakin.Tällasia kuorrutettuja muffareita täytyykin koittaa!
TUPU KIRJOITTI 31.03.2008 - 08:35
menin aivan sanattomaksi.kuinka joku voi osata jotain noin upeeta.näitä sivuja katselee ilokseen,vesi kielellä.nam,nam

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja