lauantai 29. joulukuuta 2012

Kermasarvet


Joulun jälkeen pakastimeen jääneet torttutaikinat voi hyvin käyttää kermasarviin. Näihin voi kehitellä täytteen oman maun mukaan, myös suolaiset versiot ovat hyviä. Itse tein näitä torttutaikinasta isänpäiväkahvipöytään ja täytteeksi laitoin kermavaahtoa, maustamatonta tuorejuustoa ja omenapalahilloa.

Kermasarvet 9 kpl

3 kpl pieniä torttutaikinalevyjä
1 ½ dl kermaa
noin 1 dl omenapalahilloa
200g maustamatonta tuorejuustoa
Koristeluun: tomusokeria ja Dr.Oetker Love koristerakeet

Kaulitse torttutaikinalevyt ohuemmaksi, noin 30 cm pitkäksi. Leikkaa kolmeen osaan. Voitele suikaleen toinen reuna vedellä tai kananmunalla. Kierrä taikinasuikale voidellun tötterön ympärille aloittaen ohuemmasta päästä. Laita tötteröt leivinpaperin päälle uunipellille, niin että nauhan pää jää sarven alle. Paista uunissa 225 asteessa, noin 15-20 minuttia, kunnes sarvet ovat kypsiä. Anna jäähtyä ja irroita sarvet muoteista. Sarvet voit tehdä myös esim. lehtitaikinalevyistä.

Sekoita tuorejuuston joukkoon hillo. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon. Pursota hyvin jäähtyneiden sarvien sisälle täytettä. Koristele halutessasi sihtaamalla tomusokeria sarvien päälle ja ripottelemalla täytteeseen koristerakeita. Säilytä kylmässä. 

Sarvitötteröitä löydät esim leivontatarvike-nettikaupoista tai sarvet onnistunee myös itse tehdyissä foliotötteröissä. 



1 kommentti:

  1. Moi Merja! Kauniita sarvia olet saanut aikaan, itellä on tapana kokeilla noita ajat sitten hommattuja sarvitötteröitä muutaman vuoden välein. Ehkä siksi, kun niin harvoin, teen sitten samat virheet. Eli en kaulitse, siinä yksi. Jospa vielä kerran kokeilisi...

    VastaaPoista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja