perjantai 28. joulukuuta 2012

Omena-taatelikakku


Joulupöydän kahvikakuksi leivoin tänä jouluna omena-taatelikakun. Resepti on alkuperäisin Pirkan. Kakusta tuli oikein mehevä. 

Omena-taatelikakku

200 g taateleita
2 dl vettä
2 (n.250 g) hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
200 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka (1,8 l). Keitä taateleita (hienonnettuja tai paloja) vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ovat pehmeitä. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi. Kuori ja raasta omenat.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita taateliseos ja omenaraaste puuhaarukalla taikinan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista.Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin tunti. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja