maanantai 23. marraskuuta 2015

Huurteinen talvimaisema ikkunan väliin


 
Pienten lasten kanssa joulukoristeet eivät aina saa olla rauhassa. Jouluksi kuitenkin tekee mieli askarrella aina jotain kaunista. Tyttären kanssa toteutimme ikkunan väliin huurteisen joulumaiseman, jossa on bambiperhe, kuvastaen meidän perheen jäseniä. Tästä tuli kyllä niin mieleinen, että tulee varmasti rakennettua ensi vuonnakin. Kuusen (Weiste) sisällä on nestettä jossa on kimalletta. Neste kiertää valon ollessa päällä joten se kimaltelee ihanasti.
 
Huurteinen talvimaisema ikkunan väliin
 
Tarvikkeet:
 
* pattereilla toimiva led-joulukuusi
* pattereilla toimiva pieni valosarja
* pumpulia
* tekolunta spray-pullossa
* askarteluun tarkoitettuja kärpäsieniä ja puolukoita
* hopeiseksi maalattuja männynkäpyjä
* valkoiseksi maalattuja oksia (minulla oli kukkakimpusta jäänyt valkoinen oksa jota käytin)
* muutama lumihiutaletarra
* Schleich-valkohäntäpeura perhe
* tarvittaessa pahvinen rasia tms eläimien ja kuusen alle alustaksi. Niiden avulla eläimet pysyy pystyssä ja eivät uppoa ikkunoiden väliin.
 
Aseta pahviset rasiat oikeille paikoilleen. Lisää ikkunan väliin pumpulia ja valosarja niin että pumpulia tulee hiukan valojen päälle. Mikäli valoissa on ajastin niin laita se toimimaan illasta teille sopivaan aikaan. Valot kannattaa olla päällä niin näet että ne tulee pumpulin alle tasaisesti. Sumuta tekolunta pumpulin päälle. Ja myös huoneen puoleiselle ikkunalle (sille pinnalle joka jää ikkunan sisään sen ollessa kiinni). Aseta loput koristeet paikoilleen. Sitten vain nauttimaan tunnelmasta <3
Tekolumen sumuttaminen on aika sotkuista puuhaa, joten kannattaa suojata ympäristöä hiukan esim sanomalehdillä. Sumuttamista kannattaa harjoitella sanomalehden päälle. Pullosta tulee herkästi liikaa lunta. :) Tarvikkeet hankin Halpa-hallista. Ainoastaan peuraperhe on Prismasta.

1 kommentti:

  1. Siis aivan ihana idea! Todella kaunis ♥ Mä tein vähän samalla ajatuksella pieneen pöytäkasvihuoneeseen talvimaiseman johon löysin Tigeristä kauriita. Meidän 1½v on silti jo hoksannut miten kasvihuoneen katto aukeaa... ;D

    VastaaPoista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja